About jasper

Hoe het begon

Ik reed in mijn auto en zat na te denken. Een stem in mijn hoofd liet van alles de revu passeren.  Totdat iets in me zei; ‘Hou toch op, je denkt over van alles na, laat los’. 

Op dat moment ben ik er voor mezelf achter gekomen dat er een illusie speelt. Er is iets ongrijpbaars wat zorgt voor het leven en wat ik denk is de illusionaire ik. Dit besef heeft mijn perspectief naar de wereld doen veranderen en heeft ervoor gezorgd dat ik kunst moest maken. 

Je gedachten komen uit iets voort. Ze komen voort uit al je ervaringen, perspectieven en emoties. En zijn hierdoor beperkt. Mijn kunst komt uit mijn hart en vanuit die ongrijpbare dimensie die ik liefde noem.

.

Sterker nog. Ik besef me nu dat als ik even niet denk. Bijvoorbeeld, wanneer ik geconcentreerd aan het schilderen ben. Of als ik geraakt word door schoonheid van de natuur enz. enz. Ik me meer levend voel en vrijheid en creativiteit juist dan ontstaan. 

Juist door niet te denken stroomt er een positieve energie door mijn lichaam en komen de juiste gedachten en inzichten naar boven. En daar komt creativiteit en vertrouwen uit tevoorschijn. It’s magic.. Maar geloof me, vertrouw op liefde en laat je leiden naar het leven dat je zelf graag zou willen ervaren.

Studiovandenoever

Objectieve waarneming is onmogelijk. Niets wat waargenomen wordt, is niet beinvloed door de waarnemer

Perspectief creeert perceptie en perceptie creeert ervaring

Door je perspectief te veranderen zie je dingen anders en neem je anders waar. Door een andere waarneming krijg je een andere ervaring. Eigenlijk heel logisch. Mijn perspectief over het leven is veranderd door het inzicht dat het innerlijk en het uiterlijk met elkaar verbonden zijn en de overtuiging dat je kan kiezen hoe je het leven wil ervaren. Dit heeft mij ertoe aangezet om me over te geven aan het huidige moment en mijn creativiteit de vrije loop te laten. Niet denken in angst scenario’s maar spontaniteit de vrije loop laten en onzekerheid omarmen.

Een mate van spontaniteit is mijn inziens noodzakelijk om geestelijk gezond te zijn. Spontaniteit is het vermogen om vrij en onafhankelijk je krachten te gebruiken om zo je potentie te verwezenlijken. Bij het handelen moet niet alleen het doel bereikt willen worden, maar ook het proces zelf gewaardeerd worden.

Tijdens het maken van mijn kunstwerken zonder ik mij af met mijn koptelefoon met muziek op en focus ik me op het proces en zo kan ieder kunstwerk weer een andere wending krijgen. Met de kunstwerken van deze serie wil ik aangeven dat ieder perspectief een andere waarheid met zich meedraagt. Ik wil met mijn werken bewustzijn vergroten en inspireren om na te denken over je eigen perspectief en de zoektocht naar je innerlijke waarheid.
Met als boodschap, wees jezelf, doe wat je leuk vindt, en heb wat vertrouwen. Handel vanuit liefde en geef de wereld wat je zelf graag zelf zou willen ervaren.

Jasper van den Oever

Ik wil mensen blij maken met mijn kunst en inspireren om niet bang te zijn het leven te leven

Omarm onzekerheid

Doordat ik overtuigd ben dat de wereld bestaat uit energie en de toekomst net zo min te ervaren is als het verleden probeer ik iedere dag vanuit die overtuiging te schilderen. Alsof het mijn laatste dag zou zijn. Hierbij laat ik me leiden door mijn gevoel en heb ik vertrouwen in het resultaat op het doek.

Vrijheid, overvloed, uitbundigheid

Mijn werk laat zich het best omschrijven als Funky Urban Art met een contemporary Pop-Art twist. De combinatie van deze technieken geven de kunstwerken een krachtige, unieke Urban stijl. Een rauw gevoel van vrijheid, overvloed en uitbundigheid is in mijn werk altijd duidelijk aanwezig.

Krachtige energie op het doek

Kunstwerken in galerie popupartconcept in Breda