‘Jazz’ is een uniek hedendaags schilderij van 1.00 x 1.40.

Het schilderij is geïnspireerd op een Jazz festival en de muziek en sfeer van New Orleans. Het schilderij laat een kleurrijke en feestelijke scène zien, waarbij dualiteit van muziek en omgeving centraal staat. Door de twee verschillende beelden samen te voegen krijg je een beeld waar je naar blijft kijken. De twee helften vormen een consistent beeld door het op elkaar afgestemde kleurgebruik en overkoepelend thema.

Het schilderij is gemaakt met een mix van verschillende kleuren en technieken. De felle kleuren en bewegende lijnen zorgen voor een dynamisch geheel en brengen de sfeer van een muziekfestival tot leven. De jazzmuziek die te horen is, wordt weerspiegeld in het ritmische kleurgebruik op het schilderij.

De kleurrijke sfeer wordt versterkt door bloemen en oranje snippers en sterren. De straatmuzikanten boven en het publiek onder staan symbool voor de gezelligheid en verbinding die ontstaat tijdens een muziekevenement. De samenhang van muziek en omgeving wordt tot slot weergegeven door een kerk  boven weer te geven. Door het gehele doek zijn elementen van de stad New Orleans te vinden. De kleur blauw onder en geel boven contrasteert en de oranje sterren en snippers gaan vanonder over naar de oranje bloemen voor de kerktoren.

Kortom, ‘Jazz’ is een kleurrijk en dynamisch schilderij dat de sfeer van jazzmuziek en de feestelijke omgeving van een muziekfestival weet te vangen.