Madonroe

 

Dit werk is begonnen als een uitgaansstraat. Het nachtleven. Iets wat altijd blijft triggeren. De foto is bewerkt en er is een laag van een gevaarlijk drinkende tijger overheen gezet. Het nachtleven werd benadrukt door een foto van een bar waar een fles whiskey over werd geschonken in het beeld te verwerken. De bar had hetzelfde perspectief als de straat en de drinkende tijger. Hierdoor past dit goed in elkaar en zie je een gevaarlijk drinkende tijger op de straat die bestaat uit de bar volgelopen met whiskey.

 

De fles whiskey is niet meer te zien, maar je kan wel de straal whiskey zien die door paarse glitters is weergegeven. Het totale beeld is gebruikt als achtergrond. De achtergrond was hard en gevaarlijk. De combinatie van liefde en gevaar is nog meer benadrukt door Madonna met Marilyn Monroe te combineren. Er is een foto van Marilyn Monroe waar ze verleidelijk op staat. Ze lacht en heeft haar mond open en de mondhoeken krullen omhoog.

 

Dezelfde foto is gemaakt van Madonna. Zij kijkt koel en eerder boos. Ze heeft haar mond dicht.

In het schilderij past de combinatie van deze twee beelden goed. Om het contrast te benadrukken is een gezicht geschilderd waar de linkerkant van Madonna is en de rechterzijde het gezicht van Marilyn is. Je kan aan de wenkbrauwen en de ogen goed de verschillen zien. Ook zie je dat de mond dicht is, maar wel met de mondhoeken omhoog gekruld. Hierdoor klopt het gezicht eigenlijk niet, maar zet het wel aan tot denken.

 

Omdat liefde het altijd overwint is het beeld omringt door een laag bloemen.

 

Jasper van den Oever