St Pauli – overdag

Dit schilderij is geschilderd in de Corona tijd en was eerst het straatbeeld van de Reeperbahn tijdens de lockdown. De kroegen waren dicht en het Reeperbahn uitgestorven. Maar doordat de vibe die zo kenmerkend is voor St Pauli de overhand nam, kon deze zwaarmoedigheid niet blijven bestaan en is het doek meermaals overgeschilderd totdat het uiteindelijk na een jaar een abstract schilderij werd. De energie was weer terug en de zon begon weer te schijnen.

De lockdown was ook over en daarom is ‘de zon begon weer te schijnen’ weergegeven in de laatste lagen, waar de sfeer van de wijk St Pauli, die vooral bekend is om het nachtleven en de Reeperbahn, juist overdag weer te geven. Een zonnige dag in een creatieve, rauwe, uitgaans wijk.

Wat opvalt als je overdag door St Pauli loopt is dat er naast het Millerntor-stadion van de voetbalclub St Pauli een bijna 50 meter hoge bunker staat. Het is een Flak bunker die herinnert aan de tweede wereldoorlog, maar nu een mijlpaal voor het jongere publiek van Hamburg is. Het is een hoogbouwbunker met een kolossale omvang en het gebouw staat nu voor creativiteit, stedelijke cultuur en betrokkenheid. Alles is vergankelijk, maar de zon zal altijd schijnen. Zo ook de vibe van St Pauli. Deze energie is in dit kunstwerk gevangen door vele kleuren in meerdere beelden en abstracties weer te geven.